Рачунарство у друштвеним наукама - Приказ студијског програма мастер студија

  • Vladan Devedzic University of Belgrade
  • Milan Krstic University of Belgrade

Abstract

Студијски програм мастер академских студија „Рачунарство у друштвеним наукама“ на мастер студијама Универзитета у Београду развијен је као резултат Темпус пројекта INCOMING (Interdisciplinary Curricula in Computing to Meet Labor Market Needs, broj projekta 530155-TEMPUS-1-2012-1-EE-TEMPUS-JPCR). Осмишљен је као наставак основних академских студија у некој од области друштвених наука (економске науке, социологија, психологија, правне науке, финансије, менаџмент, филолошке науке, итд. или као комбинација неких од тих области), али са фокусом на примену савремених рачунарских технологија у тим областима.

Студирање на овом студијском програму подразумева да су студенти већ стекли одређена знања из неке од споменутих области друштвених наука. Такође се подразумева да студенти већ поседују елементарно познавање рачунарских технологија и да су упознати са основама коришћења рачунара и Интернета. Кроз студијски програм мастер академских студија Рачунарство у друштвеним наукама студенти се упознају са неким од напреднијих техника коришћења рачунара и Интернета, али увек кроз примену у одабраној области друштвених наука. Широка лепеза понуђених предмета омогућује сваком студенту да се усмери ка оној области друштвених наука која га највише интересује.

Author Biography

Milan Krstic, University of Belgrade
Teaching Assistant at the Faculty of Political Sciences
Published
2015-12-17
How to Cite
DEVEDZIC, Vladan; KRSTIC, Milan. Рачунарство у друштвеним наукама - Приказ студијског програма мастер студија. Infotheca - Journal for Digital Humanities, [S.l.], v. 16, n. 1-2a, dec. 2015. ISSN 2217-9461. Available at: <https://infoteka.bg.ac.rs/ojs/index.php/Infoteka/article/view/2016.16.1_2.7_sr>. Date accessed: 20 apr. 2024.

Keywords

computing, social sciences, humanities, computer science