Путујући кроз транзицију - Васиљевић, Наташа (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 11 No 1a (2010): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
На недавно одржаној Cobiss конференцији запажено излагање имала је потпредседница WorldCat&Metadata services OCLC-a, Карен Калхун. Основне теме излагања билe су трендови у библиотекарству и библиотечкој пракси, преусмеравање библиотечког универзума са библиотеке на корисника и са проналажења информације на њену испоруку, интерактивна комуникација нове генерације библиотечких каталога и правци којима се може постићи ефикасност при управљању метаподацима.