Библиотечко-информациони центар Економског факултета у Сарајеву - Петровић, Вера (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 11 No 1a (2010): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
Библиотека Економског факултета у Сарајеву је основана 1952. године, као неопходни пратилац образовно-научног рада и залагања научно-наставног кадра на пољу образовања и истраживања економских и пословних наука. Поседује богат и свеобухватан фонд публикација из економских наука. Библиотека је 2001. године прерасла у библиотечко-информациони центар уз помоћ пројекта Европске уније.