Прва Европска летња школа „Култура и технологија“ - Стиковић, Марија (Infotheca - Journal for Digital Humanities, 2024)
На Универзитету у Лајпцигу је од 27. до 31. јула 2009. године одржана прва Европска летња школа под називом „Култура и технологија“. Овај петодневни семинар окупио је 36 учесника из европских земаља (Немачке, Француске, Холандије, Мађарске, Пољске, Турске, Украјине, Русије, Кипра, Италије и Србије) и признате предаваче са европских универзитета који су учествовали у значајним пројектима из области дигиталне хуманистике.