Библиотекарство и неочекиване могућности дигиталног - Софронијевић, Адам (Infotheca - Journal for Digital Humanities, 2024)
TPDL 1 – Теорија и пракса дигиталних библиотека је библиотекарска конференција са веома великим упливом садржаја из области информационих и комуникационих технологија. Циљ конференције је да повеже истраживаче, оне који раде на развоју дигиталних библиотека, оне који обезбеђују садржај за кориснике и саме кориснике дигиталних билиотека. CIKM – Конференција о информацијама и управљању знањем одржава се од 1992. године у организацији ACM – Удружења за рачунарску опрему које је водеће удружење у области научног и образовног рачунарства у свету. 2011. године конференција CIKM је одржана од 24. до 28. октобра у Глазгову, Велика Британија