Међународна научна конференција “ДИГИТАЛИЗАЦИЈА КУЛТУРНЕ И НАУЧНЕ БАШТИНЕ, УНИВЕРЗИТЕТСКИ РЕПОЗИТОРИЈУМИ И УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ” - Тртовац, Александра (Infotheca - Journal for Digital Humanities, 2024)
Међународна научна конференција “Дигитализација културне и научне баштине, универзитетски репозиторијуми и учење на даљину” одржана је на Филолошком факултету у Београду од 29. септембра до 2. октобра. Филолошки факултет Универзитета у Београду организовао је једанаесту по реду међународну конференцију у сарадњи са Емпориа универзитетом (САД), Универзитетом “Св. Климент Охридски” (Бугарска), Универзитетском библиотеком “Светозар Марковић”, Библиотеком Матице српске, Електротехничким факултетом у Београду, Народном и универзи72 ИНФОтека, број 2, год. XII, децембар 2011. тетском библиотеком Републике Српске и Филолошким факултетом из Москве.