Лиценцирање у пројекту Еуропеана - Филипи Матутиновић, Стела (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 12 No 2a (2011): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
Ову публикацију је финансирала Европска комисија као део пројекта EuropeanaConnect, чији је координатор Национална библиотека Аустрије. Лиценцни оквир за пројекат Еуропеана су развили Институт за информационо законодавство, Национална библиотека Луксембурга и Кенисланд, у сарадњи са пројектом Еуропеана.