Пројекат Европске библиотеке - Филипи Матутиновић, Стела (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 12 No 1a (2011): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
европска комисија је прокламовала Дигиталну агенду и започела пројекат Europeana, европску дигиталну библиотеку са 2 милиона објеката из музеја, архива и библиотека земаља европске уније. Идеја којом се води еуропеана је да се изгради агрегатор који ће омогућавати приступ целокупној европској дигитализованој баштини до 2025.