PHAIDRA – Пројекат репозиторијума Универзитета У Бечу - Хокнер, Маркус; Будрони, Паоло (Infotheca - Journal for Digital Humanities, 2024)
PHAIDRA (енг. Permanent Hosting, Archiving and Indexing of Digital Re- sources and Assets – трајно похрањивање, архивирање и индексирање дигиталних ресурса и добара) је систем за дугорочно чување података путем додељивања трајног идентификатора (перманентног линка). Пројекат је започет 2006. године и представља резултат успешне сарадње Рачунског центра Универзитета у Бечу, Центра за наставу и учење и Универзитетске библиотеке у Бечу. У овом тренутку PHAIDRA садржи око 60.000 објеката који имају структурисане метаподатке.