QR кодови и библиотеке - Драгосавац, Бранка; Васиљевић, Милан (Infotheca - Journal for Digital Humanities, 2024)
У овом раду ћемо приказати кратку историју QR кодова – дводимензионалних кодова – од њихове употребе у индустрији до све полуларнијег коришћења у институцијама културе. Упознаћемо се и са примерима најбоље праксе њихове употребе у светским библиотекама, као и освртом на њихово коришћење у Србији. Читаоци ће бити упознати и са целокупним процесом креирања QR кодова, као и са најбољим начином за праћење њиховог коришћења.