Приказ мултимедијалног пројекта „Како су нас засмејавали: Радивоје Лола Ђукић и Новак Новак(овић)“ - Петровић, Невена; Николић, Александар; Бакиу, Агрон (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 14 No 2a (2013): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
У овом раду ће бити представљен процес настанка мултимедијалног документа у оквиру истоименог предмета на завршној години основних академских студија Библиотекарства и информатике на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Циљ нам је да прикажемо проблеме и решења који су пратили његову израду, али и поука које смо извукли и искустава које смо стекли. Рад доноси и основне податке о ауторима који су тема овогодишњег мултимедијалног документа – Радивоју Лоли Ђукићу и Новаку Новак(овић)у. Обим покрива већи део онога што су постигли кроз своје стваралаштво. Готово све сфере у којима је двојац имао удела саставни су део мултимедијалног документа. Удео материјала у коначном пројекту је зависио од селекције грађе (наметнуте временским роковима), богатства и разновсности материјала, али и од ауторских права. Детаљно ће бити описани и информатички поступци - од планирања, дизајна, креирања и систематизације грађе, као и организације приступа и генерисања мултимедијалног садржаја.