Радионица о процени квалитета и пречишћавању текстова у оквиру пројекта "Европске новине" - Тртовац, Александра (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 14 No 1a (2013): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду један је од 18 пуноправних партнера у пројекту „Европске новине“ у коме учествују најзначајније националне и универзитетске библиотеке Европе, поред организације LIBER и немачке фирме CCS1 , као и 11 придружених партнера. У оквиру пројекта, у Универзитетској библиотеци у Београду је 13. и 14. јуна 2013. године одржана радионица о процени квалитета и пречишћавању текстова дигитализованих новина.