Неограничено разумевање - Рем, Горг; Ускорајт, Ханс (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 14 No 1a (2013): Инфотека - часопис за библиотекарство и информатику, 2024)
Европска стратегија ће превазићи комуникационе баријере и припремити Европу за наредну револуцију у информационим технологијама Европа се суочава с тешком кризом комуникације. МЕТА-НЕТ студија “Европски језици у дигиталном добу”, објављена прошле године у 31 тому за 31 језик, показује да већини европских језика прети “дигитално изумирање”: њих информационе технологије не подржавају на задовољавајући начин да би преживели у дигиталном свету.