Приказ завршног састанка конзорцијума пројекта "Europeana Newspapers" - Дакић, Наташа; Каваја Станишић, Дејана (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 15 No 2a (2014): Инфотека - часопис за дигиталну хуманистику, 2024)
Пројекат „Europeana Newspapers“ је финансиран од стране Европске комисије у оквиру петог позива Програма подршке развоју политике информационо-комуникационих технологија (CIP ICT-PSP Best Practice Network 5thCall). Првобитно, у пројекат је било укључено 18 пуноправних партнера, међу којима су неке од најзначајнијих националних и универзитетских европских библиотека, као и Универзитетска библиотека “Светозар Марковић”. У међувремену, препознат је значај пројекта, те се он проширио и у његов рад су укључене бројне библиотеке, организације, као и други европски пројекти.