Израда мултимедијалног документа "Пут око света за 80 дана" - Перић, Катарина; Гогић, Кристина; Николић, Ана (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 15 No 2a (2014): Инфотека - часопис за дигиталну хуманистику, 2024)
У овом раду ће бити представљен процес израде мултимедијалног документа за годину 2014/2015 у оквиру истоименог предмета на завршној години основних академских студија на Катедри за и блиотекарство и информатику Филолошког факултета  Универзитета у Београду. Рад се састоји из три дела: први део обухвата биографију писца, други део обухвата приказ књиге, док трећи део обухвата техничку реализацију пројекта као и информације о самом пројекту. Трећи део, као најбитнији, најбоље ће објаснити истраживачки процес студената, информатичке поступке као што су планирање, обрада,дизајн и креирање самог мултимедијалног документа.Све обрађене теме су дате у додатку овог рада, где су назначени језици текстова и апстраката.