Настава "паранормалног према зететици" на универзитету - Брок, Анри (Infotheca - Journal for Digital Humanities; Vol 15 No 2a (2014): Инфотека - часопис за дигиталну хуманистику, 2024)
Широка распрострањеност „паранормалног“ и псеудонаука и њихово бујање као стварних медијских звезда указује на проблем ширења научне културе. Овај прави интелектуални вирус погађа скоро све социо-професионалне категорије (образовне структуре нису изузтак од правила). Шта треба конкретно учинити? Треба подстаћи развој  зететике , то јест равијати  вештину сумње . Полазећи од наставе која је започета на Универзитету у Ница - Софија Антиполис (Француска), овај чланак даје бројне примере конкретних примена онога што се у Зететици називају „аспекти“ и „ефекти“ са жељом да се отворе расправе које ће подстаћи да се предузме оно што би морао бити један од императива нашег доба:  заштита од псеудонаука и развој критичког духа.